All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Het was ideaal fietsweer in Gieten, de zon scheen, het parcours was droog en het was niet super koud. Dus reden genoeg om te gaan starten in een korte broek voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ik voelde me goed, de fiets was startklaar en ook de benen voelden goed aan. Ik ging uit van een apart startvak voor de dames net als voorgaande jaren. Maar dit jaar mochten alle licentiehouders inclusief de dames dus met z’n allen in 1 vak starten.


Ik kon met de start goed mee in het grote veld desondanks het geduw en getrek. Na het verloop van de eerste lus heb ik mij wat af laten zakken zodat ik aan het einde van de race nog wat over zou hebben. Vervolgens de tweede en derde lus lekker mijn eigen tempo gereden. Om herhaling van vorig jaar te voorkomen (de hongerklop) tussendoor goed aan eten en drinken gedacht. Helaas kwam in de vierde lus ”de man met de hamer” langs. Na verloop van tijd zag ik letterlijk de bomen in het bos niet meer en had ik steeds meer moeite de focus te houden. Nog geprobeerd dit op te lossen met gel maar helaas… Mijn lichaam was op en gaf duidelijk aan dat het niet zo meer verder kon.

Met veel pijn en moeite heb ik mijn seizoen afgesloten met een dikke vette DNF… Hier heb ik echt niet op gerekend, ik was er na de finish dan ook echt wel goed ziek van om het op deze manier te moeten afsluiten. Wel wil ik iedereen bedanken die mij vandaag een steuntje in de rug gegeven heeft. Zowel trouwe supporters als mede fietsers die me af en toe een schouderklopje gaven of nog even een stuk samen met mij hebben gereden. Ik heb genoten van deze tocht en daar draaide het om vandaag.

Assen, 2016

Rachelle Huberts