All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

_MG_3223Aan het begin van de week werd al duidelijk dat het voor mij een drukke week zou worden. Na op maandag een baantraining te hebben gevolgd en op woensdag de zomeravondcompetitie-wedstrijd in Havelte te hebben gereden stond ik deze avond aan de start in Steenwijkerwold. Hier was de eerste streetrace uit de “Streetrace Competitie Noord Oost Nederland”, best een lange naam voor een competitie.

Eigenlijk stond het hele streetracen niet op de agenda. Het paste namelijk niet in de planning. Maar om een goede trainingsweek te draaien en wedstrijdprikkels te pakken in mijn voorbereiding op de NL-cup van volgende week heb ik toch besloten om naar Steenwijkerwold te gaan.

In Steenwijkerwold aangekomen lag er een heel vlak en kort rondje om de plaatselijke kermis heen. Midden in een weiland hadden ze een klein wasbordje neer gelegd, een aantal boomstammen en twee zandheuvels. Het wasbordje was wel heel klein aangelegd voor de wielen van een 29-er, maar dat mocht de pret niet drukken. Vlak voor de start kregen we ineens te horen dat de licentie-dames en de funklasse-dames in één klassement reden, iets wat bij de funklasse niet erg positief werd opgevangen. Dat snap ik heel goed, want ik denk dat als je het damesfietsen wil promoten dat je ze juist apart in een klassement moet houden, dat is voor iedereen leuker.

_MG_3134De wedstrijd zelf was niet mijn wedstrijd, mijn start was super. Een kopstart en de eerste ronde een klein gaatje weten te slaan. Dit was helaas van korte duur en in de tweede ronde kwamen de dames met meer kracht mij dan ook hard voorbij en heb ik de hele wedstrijd in niemandsland op een vierde plek gereden. Niet helemaal in niemandsland, want het rondje was zo kort dat je eigenlijk de hele tijd of ingehaald werd door koplopers of zelf achterblijvers inhaalde, in een ritme komen was er dan ook niet bij. Het is duidelijk dat dit niet helemaal mijn rondje was, ik kijk dan alweer uit naar de conditionele en technische parcoursen. Want aan kracht kom ik nog echt tekort.