All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Zaterdagochtend vertrokken naar Landgraaf om daar een weekend door te brengen voor het Nederlands Kampioenschap mountainbike. Na aankomst meteen onze spullen weggebracht naar het pension in Eygelshoven waar wij verbleven. Daarna meteen even naar het parcours om te verkennen. Het was absoluut NK waardig met natuurlijk veel klimmen en dalen maar ook hier en daar lekker technisch.

Een minder leuke bijkomstigheid was wel dat ik vrijdag lekker verkouden ben geworden. Hierdoor heb ik de nacht van zaterdag op zondag ook niet bijster veel kunnen slapen. Vandaag dus gestart met geen verwachtingen dit om een flinke teleurstelling te voorkomen. Aan de startlijn stonden maar liefst 32 dames ( nieuweling meisjes en junior dames niet meegeteld).

Ik kwam goed mee met de start en heb mij hier niet over de kop gereden om zo mijn wedstrijd goed te kunnen verdelen. Eenmaal op de eerste klim viel het veld op sommige plekken stil omdat we vrij dicht op elkaar reden. Hier dus een flink aantal keren moeten lopen om de aansluiting niet mis te ”lopen”. Eenmaal weer op de fiets en aan klimmen geslagen sloeg ik een gat. Vanaf daar begon mijn solo tocht en kreeg ik de smaak te pakken. Helaas kreeg ik het voor elkaar om een schuiver te maken op de minst technische afdaling… Mooi ’n knie geschaafd en ook was kracht zetten zeer pijnlijk. Dat werkt op dit parcours totaal niet mee…. Vanaf dat punt dus echt mijn eigen race gaan rijden, niet forceren en gewoon uitrijden. Op de steile klimmen was het voor mij niet mogelijk om te fietsen dus werd het lopen omhoog. Wat absoluut niet in mijn voordeel werkte. Helaas nog 2 dames voorbij moeten laten gaan. Wel vond ik het afdalen ontzettend gaaf en kon ik daar nog een paar secondes op dichtrijden maar dat maakte toch geen verschil meer.

Dit was voor mij (zoals het nu lijkt) de laatste wedstrijd van mijn seizoen. Het seizoen die ik pas in april gestart ben en waar ik met een hele grote lach naar terug kan kijken. Mijn eigen ding doen, geen verplichtingen en gewoon wedstrijden rijden omdat het leuk is. Vandaag ben ik 25e overall geworden en 3e amateur dame en dat vind ik een hele mooie afsluiter. Ik zal nog wel regionale wedstrijdjes rijden en waarschijnlijk ook nog wel de Bart Brentjens en de Geopark Hondsrug Classic.