All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Vandaag was het dan zover, mijn seizoensopener in Havelte! Bij het verkennen van het parcours wist ik al gauw dat het een pittig maar ook een technisch rondje zou worden. Met hier en daar een paar flinke klimmen, bochten met mul zand en nog een drop-off was het parcours compleet. Havelte is altijd wel mijn rondje geweest omdat ik hier vaker rij (zomeravondcompetitie en de wintercompetitie) weet ik wat ik kan verwachten. Toch hadden ze het rondje op sommige stukken andersom gelegd en was er een leuke technische lus achter op het parcours bij gekomen. Met startnummer 263 moest ik achteraan starten. De startlus was vrij lang met aansluitend een flinke klim, het startveld werd door het hoge tempo ook al gauw uit elkaar getrokken. Halverwege de eerste ronde kwam ik in een groepje van 3 te zitten. Mijn voorganger had het niet helemaal op bochten techniek en ging dan ook met veel remmen en een laag tempo de bochten door. Tot mijn ergernis was er ook geen plek om in te halen… Dus ontstond er een groot gat tussen het groepje waar ik in zat en de dames die voor ons reden. Na verloop van tijd zag ik een kans om in te kunnen halen, deze greep ik natuurlijk ook met beide handen aan en met wat geduw en getrek was ik er gelukkig aan voorbij. Op de technische stukken reed ik weg van het groepje maar het groepje kwam op de lange rechte stukken terug in mijn wiel.
Dit jojo effect heeft even geduurd maar uiteindelijk viel het groepje uiteen toen de dame voor mij een stuurfout maakte en er niet meer bij kon komen. De andere dame was aan mij voorbij gegaan waardoor ik alleen overbleef. Ik ben dan ook op mijn eigen tempo verder gegaan en heb nog 1 dame in kunnen halen. Dit heeft voor mij geresulteerd in een 2e plek bij de amateur-vrouwen en een 10e plek overall. Ik kan tevreden terug kijken op deze race, ik had geen verwachtingen en ben op dit moment zeker al een stuk sterker en behendiger dan afgelopen jaar. Mijn snelheid en kracht  kan aan gewerkt worden maar conditioneel en qua techniek zat het wel snor vandaag!

Nu eerst weer een paar weekjes trainen en dan is de eerstvolgende wedstrijd op mijn kalender Heeswijk-Dinther!