All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Nog 6 dagen te gaan. Vandaag was het tijd om de MTB helemaal in orde te maken. Mijn wedstrijd velgen gaan weer in de fiets en alles wordt nog even helemaal nagelopen bij Jan’s Fietsreparatie. Iets wat zeer belangrijk is, piepjes, kraakjes of dingen die aanlopen dat moet je natuurlijk niet hebben bij zo’n monstertocht. Het onderwerp van vandaag is dus ook: materiaal.

”Naast een goede houding op de fiets is de materiaalkeuze zeer belangrijk!”

Materiaal is key!

Voor een lange tocht of een wedstrijd is het altijd belangrijk je materiaal op orde te hebben. Naast een goede houding op de fiets is de materiaalkeuze zeer belangrijk! Hoe ziet de route eruit? Welk bandenprofiel kies je? Kies je een hardtail of full suspension? Hoe stel je de demper(s) af? En zo zijn er vele vragen die je jezelf kan stellen. Al deze vragen hebben ervoor gezorgd dat ik kies voor de volgende materialen.

Mijn keuzes voor 200 kilometer

Voor deze tocht kies ik mijn vertrouwde Trek Supercaliber als uitverkorene. Een fiets die zichzelf geen hardtail mag noemen maar ook zeker geen full suspension. Met haar 60 millimeter veerweg is ze perfect voor deze tocht. Qua wielen kies ik voor mijn hand gespaakte carbon velgen, deze zijn aanzienlijk lichter dan mijn trainingsvelgen (+/- 500 gram) en dat gaat een hoop energie besparen tijdens deze tocht. Mijn bandenkeuze gaat uit naar Maxxis Ikon 2.2 vanwege de ondergrond die grotendeels droog zal zijn.  

Verder heb ik nog een paar kleine aanpassingen op mijn fiets doorgevoerd waardoor de tocht net wat comfortabeler gaat zijn. Mijn ESI Racers Edge handvaten heb ik omgeruild voor ESI Super Chunky (ook vanwege mijn beide handen met carpaal tunnelsyndroom). En mijn Bontrager Ajna zadel heb ik omgeruild voor een Bontrager Ajna Elite zadel. Dit zadel is een upgrade en is gemaakt van hoogwaardiger materiaal waardoor de zit een stuk prettiger is.

”wist je dat 90% van de schoonmaakproducten schadelijk is voor je gezondheid en voor de natuur?”

Hoe houd ik mijn fiets in topconditie?

Bij het aanschaffen van de Supercaliber heb ik ook goed gekeken naar welke schoonmaakproducten goed zijn. Niet alleen goed voor de fiets maar ook voor mens en natuur (wist je dat 90% van de schoonmaakproducten schadelijk is voor je gezondheid en voor de natuur?). Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de producten van Airolube, deze producten zijn biologisch afbreekbaar, gemaakt op basis van koolzaadolie en gevarenlabel vrij. Goed voor het milieu en voor je eigen gezondheid! Mijn favoriete producten zijn de Universal Cleaner, Speedwax en de Chain Wax. Ook voor aankomend weekend zorgen deze producten ervoor dat mijn MTB in topconditie is!

Er zijn vele verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden als het gaat om materiaal. En iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Dit zijn mijn voorkeuren voor deze lange tocht. Ik denk dat ze anders waren geweest als dit een wedstrijdweekend zo zijn. En dat is ook het leuke eraan, je kan voor elk evenement/doel je materiaal naar wens aanpassen.