All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Vandaag was dan wel de NL Cup in Burg-Haamstede. Maar mijn seizoen is nog niet begonnen, wat betekent dat ik vandaag weer eens tijd had voor een toertocht. Natuurlijk vind ik trainen belangrijk, maar bij mij draait het echt niet alleen om wedstrijden. Het draait vooral om plezier hebben en plezier houden. 

Dus vanochtend vroeg uit de veren om een toertocht te gaan fietsen voor het goede doel. Deze tocht mocht plaatsvinden in Oosterstreek een plek waar ik nog nooit van gehoord had, tot vandaag. Wat je tegenwoordig veel ziet bij de toertochten, is enorm veel poespas: reclame, speakers met muziek, opblaasbogen, uitgebreide verzorgingsposten en dan soms ook nog parcoursen met heel erg veel asfalt.

Nou dat was de tocht in Oosterstreek absoluut niet! Een tocht voor  de echte ”hobby” mountainbiker, een beetje back to basics. Het inschrijven vond plaats in het dorpshuis van Oosterstreek, een klein dorps café met misschien niet heel veel ruimte. Maar wel voldoende voor het aantal deelnemers dat vandaag deelnam aan deze mooie tocht.

Nadat het startsein werd gegeven gingen we lekker rustig aan van start! Wij als groen peloton op kop om de eerste kilometers in te luiden. De route was vrij vlak maar dat mocht de pret niet drukken. De ongerepte natuur in deze omgeving en een parcours die alle mooie plekjes liet zien, maakte duidelijk dat de routepijlers echt nagedacht hebben over deze tocht.

Eenmaal bij de eerste post aangekomen snel een koek en een ranja naar binnen en vervolgens eens kijken waar we terecht waren gekomen. Een soort vakantieparkje aan de bosrand wat ontzettend leuk opgezet was. Daarna snel verde met de tocht die opvallend weinig over het asfalt kwam, kortom een echte MTB tocht! Zo was ook de tweede verzorgingspost leuk opgezet op het terrein van een zorgboerderij!

Ik heb genoten van de fijne tocht, het leuke gezelschap en de top omgeving vandaag! Volgende week zal ik deelnemen aan een toertocht in Grolloo. En dan is het die week erop tijd voor een ‘proef’ wedstrijdje, de ICW in Norg!